Als u denkt ons te kunnen helpen, klik dan eens op deze zin

 

  Activiteitenjournaal van 2016
klik op de foto van u keuze voor een foto-overzicht van het gebeuren

 En laat eens horen wat u er van vind
 
 
14 december 2016 Vandaag is er door met name de dames, weer volop kleding gesorteerd. Erg leuk was dat Agnes Voetel zich had aangemeld om te helpen en zij wil graag nog meer helpen bij het kledingsorteren. Leuk hoor, welkom. Alle kleding is op deze manier weer weg gewerkt. En Daarbij werden zij geassisteerd door wat mannen.
12 december 2016 Vandaag hebben Jos, Arie en Meine, door bemiddeling van Paul Hofman uit Capelle aan de IJssel, weer veel incontinentiematerialen, een orgel en kleding en vanuit de kapel aan de Mauritsstraat in Rotterdam, 10 houten stoelen en lamellen opgehaald.
9 december 2016 Vandaag hebben Jan en Jetze het AED apparaat die wij op 29 september 2016 ontvangen hebben van de Stichting Polderhart, aan het Ziekenhuis in Chemeriwitse overgedragen.
7 december 2016 Vandaag via de heer Tom Rozemeijer bij de Hospice te Beverwijk weer prachtige goederen opgehaald. Waar onder medische spullen en een postoel.
7 december 2016 Vandaag bij de familie Van der Zande uit Alkmaar en de familie Hoogerhuis uit Oudorp, div mooie goederen opgehaald.
2 december 2016 Door een tip van Ans Krul. Aktie bij AH supermarkt XL in Purmerend liep uit de hand er was zoveel opgehaald dat wij gratis mooi speelgoed op konden halen. Henk en Jos in actie.
30 november 2016 Vandaag was Trudy bij haar zus Nel Bol en die had twee prachtige dekens klaar voor de Stichting.
29 november 2016 Vandaag kregen wij van onze vaste vrijwilligster Bets de Heer, sjaals en mutsen door haarzelf gebreid.
29 november 2016 Zijn er Brandweerpakken geschonken door de brandweer Wervershoof voor de hulpdiensten in de regio Xmelnitsky. Jan heeft deze pakken opgehaald. En kijk even hoe men er daar nu bijstaat, mooi toch.
28 november 2016 Vandaag zijn wij in Hem geweest om via Dhr. A. de Jong, schoolmeubelen op te halen bij O.B.S. Hemschool te Hem.
26 november 2016 Jetze kwam met het volgende van zijn familie: "Afdeling Friesland heeft warm spul gebreid".
25 november 2016 In de afgelopen dagen waren Jetze en Wietske bezig met het inpakken van Sinterklaas cadeautjes. Op 19 dec is het Orthodox sinterklaasfeest, daar nemen we dan 150 cadeautjes en 100 chocoladeletters voor mee plus de goederen van de Boer. Hebben Jos en Arie de aanhanger geladen met alleen maar winterkleding en beddengoed. Dit Alles voor de reis van 5 december a.s. die wordt uitgevoerd door Jetze en Jan.
23 november 2016 Hebben Henk, Jos en Meine de kantine opgeknapt. En hebben Jan en Arie het wagenpark schoongemaakt. 
21 november 2016 De fam. Huijser van Reenen uit Midwoud heeft veel kleding naar de Stichting gebracht op ons adres in De Rijp, waaronder veel prachtige winter jassen.
6 november 2016 Vandaag heeft mevr. Louise Pinster uit Alkmaar de Stichting weer een aantal medische en andere leuke en bruikbare goederen bezorgd.
27 oktober 2016 Mevr. Jacqueline Laan uit Alkmaar had weer medische spullen voor de Stichting, Jetze heeft die bij haar opgehaald.
24 oktober 2016 Mevr. Van Klaveren heeft vanmiddag 7 dekens gebracht waarvan een aantal door haar inmiddels overleden moeder zijn gemaakt. De zelf gemaakte dekens zijn zo genaamde patchwork dekens, die met de haak naald aan elkaar zijn gemaakt. Deze mevrouw kwam aan ons adres uit een krant, ze woont in Hauwert en komt in de toekomst nog meer spullen brengen.
18 oktober 2016 Vandaag heeft mevr. Annelies Floor een aantal dekens en dekbedden gebracht voor de Stichting. Tevens bracht mevr. Louise Pinster uit Alkmaar weer keukenspulletjes.
17 oktober 2016 Kwam mevr. M. Bogaard uit Hoorn naar ons pand aan de Volger 12a in De Rijp om winterkleding af te geven.
10 oktober 2016 Vandaag hebben Meine, Jos, Henk, Jetze, Jan en Arie De Ford en de CitroŽn geladen voor de reis op 29 oktober naar Ukraine. Ook kwam mevr. M. Bogaard uit Hoorn weer naar ons pand aan de Volger 12a in De Rijp om medische materialen en kleding af te geven.
7 oktober 2016 Vandaag heeft Jan Pilkes de eerste (gift) stoelen van Basisschool De Fontein te Alkmaar opgehaald. Met dank aan de conciŽrge Klaas Krul.
5 oktober 2016 Het was een drukke dag waarin de dames weer hard aan het werk zijn geweest met het sorteren van de ingebrachte kleding. Waarin Ria Bakker weer een vijftal gebreide dekens en medisch materiaal kwam brengen. En ťťn wel heel mooie deken bracht van een van haar breidames, klik hiervoor ook even op het oranje schempje.
3 oktober 2016 Vandaag hebben Henk, Meine, Jan, Jetze en Arie schoolmeubilair opgehaald bij de openbare basisschool "'t Padland" in Venhuizen.
29 september 2016 Onze stichting kreeg vanavond een gebruikte AED apparaat uitgereikt door Stichting Polderhart. Zij verzorgen met vrijwilligers continu de AED apparaten in Schermer en Graft de Rijp. Op de foto bestuur Stichting Polderhart Ingrid Prins en voorzitter Rob Hooijberg tevens Senior Specialist bij de brandweer veiligheidsregio NHN en Jan Pilkes van onze Stichting. De AED gaan we schenken aan het Ziekenhuis in Chemeriwitse voor in de ziekenauto.
27 september 2016 Vandaag hebben Jan, Jetze en Arie div. TV's en koffiezet apparaten opgehaald bij gevangenis Zuyder-Bos in Heerhugowaard.
26 september 2016 Kwam mevr. M. Bogaard uit Hoorn naar ons pand aan de Volger 12a in De Rijp om incontinentiematerialen en andere goederen af te geven.
20 september 2016 Vandaag hebben Henk en Arie weer schoolmeubilair opgehaald bij de openbare basisschool "De Bussel" in Blokker. De Stichting had al eens eerder materiaal van die school gekregen (zie 12 juli). Deze Keer kregen wij ook hulp van een paar kanjers uit de klas van de ďkleintjesĒ, prachtig, klik hiervoor vooral op de resterende blauwe foto map.
12 sptember 2016 Vandaag hebben Arie en Henk een grote hoeveelheid bedrijfskleding opgehaald bij de Alkmaarse vestiging van de ziekenhuisgroep Noord-West, voorheen het MCA. Hiermee zullen de mensen in de zorgsector in Oekraine erg blij zijn en onze dank gaat dan ook uit naar dhr. J. Tahapary, die dit in het ziekenhuis heeft gecoordineerd en Brenda, de dochter van Arie die gezorgd heeft dat het contact tot stand kwam.
5 september 2016 Vandaag kwam onze medewerker Meine met een aantal computers die hij had ontvangen van de heer Joop Fokkinga uit Grootschermer voor onze Stichting.
24 augustus 2016 Kregen wij op de tweede dag van onze reis met hulpgoederen naar de Ukraine het bericht van onze assistent magazijnmeester Trudy (de vrouw van Jan Pilkes en teven kleding sorteerder in De Rijp) van ons nevendepot in Grootschermer dat er door haar kleine schoolmeubelen zijn ontvangen.
22 augustus 2016 Deze zelf gemaakte deken werd ons geschonken door Stichting "De Waerden" en de lokatie "Kaars en Zeep" in het wijkgebouw "De Daalder" te Alkmaar.
17 augustus 2016 Vandaag zijn de dames Ria Bakker, Ria Beers, Trudy en Wietske weer in de weer geweest met het sorteren van de kleding en de mannen Jos, Henk, Jetze, Jan en Arie hadden zo hun eigen werkzaamheden. Het was een gezellige en drukke dag en de laatste voor ons vertrek op 23 augustus naar Ukraine.
15 augustus 2016 Van Anita de Lange ontvangen een douchestoel en zelfgebreide sjaals.
11 augustus 2016 Vandaag hebben Jetze en Arie bij de kringloopwinkel KeerOpKeer uit Heiloo een stuk of 8 tassen en een doos gordijnen met vitrage en een drietal rollators opgehaald.
8 augustus 2016 Onze vrijwilligster Ria Bakker heeft weer 3 zelfgebreide dekens en medicijnen bij ons magazijn ingeleverd. Ook schonk ze 20 euro voor de brandstofbijdrage. Zij heeft een collecte gehouden tijdens haar vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis.
8 augustus 2016 Vandaag hebben Jan, Jos, Jetze en Arie de laatste wagen, de CitroŽn, geladen voor het transport op 23 augustus aanstaande. Jan heeft de wagen laten wegen bij Overdie-Staal en het gewicht was ook nu weer prima in orde.
4 augustus 2016 Van onze trouwe "bezorgster" mevr. Louise Pinster uit Alkmaar heeft de Stichting weer veel medische spullen en deze keer heel veel stukken zeep, dekens, een viertal zwemvesten en wat andere mooie goederen ontvangen.
4 augustus 2016 Door bemiddeling van Paul Hofman uit Capelle aan de IJssel hebben Jos, Arie en Jetze s'morgens om half 10 een orgel, klapstoelen en diverse andere kleine goederen opgehaald bij de "Zusters van de SociŽteit van Jezus, Maria en Jozef" aan de Binnenweg in Rotterdam. Hierna zij er veel goederen geladen vanuit de kapel aan de Mauritsstraat ook in Rotterdam, w.o. een orgel, 80 stapelstoelen, elektrisch fornuis, bureau's, tafels, sjoelbakken, bedspiraal en veel ander kleingoed. Al deze goederen zijn bestemd voor de nieuwbouwkerk en bejaardentehuis in Mogaliv. Hierna is heel veel incontinentiematerialen geladen in Capelle aan de IJssel waar Paul Hofman dit alles verzameld had. Veel van deze goederen gaan al mee op het eerstvolgend transport van 23 augustus 2016.
3 augustus 2016 Jan Pilkes en Jetze Valkema hebben 34 stapelbare stoelen op gehaald bij het "Wavertje" in Grootschermer, mogelijk kunnen deze stoelen mee met het transport van ons in oktober 2016 naar Mogaliv, alwaar ze bij de nieuwe kerk afgeleverd kunnen worden. Deze actie is tot stand gekomen door bemiddeling van Aldert Pilkes, de broer van Jan Pilkes, bij de gemeente Alkmaar. Hierna is door Jan en Jetze overtollige huisraad opgehaald bij Peter Geerts in Grootschermer. Deze actie is tot stand gekomen door Meine Zijlstra. Als laatste is op deze dag goederen op gehaald door Jan en Jetze bij mevr. Bets de Heer in Grootschermer. Deze mevr. was haar huis en de goederen van haar overleden man aan het opruimen, resultaat: heel veel fietsonderdelen en ander gereedschappen en onderdelen daarvan. Intussen hebben Henk Boersma en Arie Leeuwrik de Ford-transit en aanhanger op deze dag gewogen bij Overdiestaal in Alkmaar, beide voertuigen waren perfect op het juiste gewicht geladen. Met de documenten hiervan kan Jan Pilkes beginnen met de gereed making van de officiŽle documenten die we nodig hebben voor ons eerstvolgend hulpgoederentransport naar Ukraine op 23 augustus aanstaande. Hierover bericht wij weer nader in de laatste week voor het transport.
2 augustus 2016 Vandaag hebben Henk, Jetze en Arie de Ford geladen voor onze reis naar Ukraine op 23 augustus aanstaande.
2 augustus 2016 Vandaag kwam C. Neeft naar de Volger in De Rijp met veel goederen waaronder een paar prachtige dekbedden en veel incontinentie materiaal.
2 augustus 2016 Via mevr. Laan uit Alkmaar heeft de secretaris van de kringloopwinkel, dhr. Efrem Gonet, contact gezocht met onze goederencoŲrdinator Jetze Valkema over de goederen van mevr. Laan en de te vele goederen in de kringloopwinkel die te groot is voor een normale winkelvoorraad. Na een eerste kennismaking op zaterdag 30 juli 2016 hebben Henk Boersma, Arie Leeuwrik en Jetze Valkema deze goederen opgehaald in Heiloo. Wat ons betreft mogen de contacten wel intensiever worden en misschien kunnen we meer voor elkaar betekenen.
1 augustus 2016 Mevr. Jacqueline Laan, wonend in Alkmaar en werkzaam in Langedijk. Op haar werk wordt het streekblad "de Koerier" bezorgd en daarin had zij het artikel over onze laatste reis naar Ukraine gelezen. In het verleden zamelde zij met haar man goederen in voor Cuba, maar doordat er nu veel hulpgoederen uit Amerika en Canada naar Cuba gaan is het niet meer aantrekkelijk voor de Cubaanse hulporganisaties om 1 container uit Nederland in te klaren tegen de vele containers uit Amerika en Canada. Mevr. heeft contact met ons opgenomen en met stichting / kringloopwinkel "Keer op Keer" in Heiloo over de goederen die zij niet meer kwijt kon aan Cuba. Maandag 1 augustus 2016 hebben Jos Zomerdijk en Jetze Valkema de goederen opgehaald bij mevr. Laan thuis.
25 juli 2016 Vandaag zijn Henk, Jetze en Arie begonnen met het laden van de aanhanger voor de trip op 23 augustus aanstaande.
18 juli 2016 Dhr. T. Rozemeijer heeft namens het Hospice te Beverwijk weer div. goederen en een viertal matrassen gedoneerd. Jetze en Arie hebben dit opgehaald.
18 juli 2016 Vandaag hebben Jos en Jetze een drietal kazuifels ontvangen van de St.Jozefkerk te Alkmaar.
13 juli 2016 Vandaag hebben Ria en Wietske de rest kleding gesorteerd. Zij moesten wel wat eerder stoppen omdat de dozen op waren, maar weer geweldig gewerkt.
12 juli 2016 Vandaag hebben Jetze en Arie schoolmeubilair opgehaald bij de openbare basisschool "De Bussel" in Blokker.
13 juni 2016 Vandaag hebben Jos en Jetze 45 matrassen in de garagebox van Anton in Heemskerk opgeslagen. 25 matrassen uit Zorgcentrum Kooimeer en 20 matrassen uit Zorgcentrum Nieuwpoort te Alkmaar. Andere goederen zullen volgen.
8 juni 2016 Vandaag zijn de dames weer aan het kleding sorteren geweest en de heren hebben bij Zorgcentrum Kooimeer in Alkmaar, 24 matrassen opgehaald en een aantal fietsen. Die goederen kregen wij aangeboden via de heer E. Augustijn van de TD kooimeer.
6 juni 2016 En ook op die dag hebben zij mooi kinderspeelgoed opgehaald bij een zoon van Jetze.
6 juni 2016 Tevens hebben zij bij roeivereniging ARZV uit Alkmaar, een drietal klapbanken opgehaald.
6 juni 2016 Vandaag hebben Jetze, Jos en Arie bij Jos Zomerdijk goederen opgehaald die over zijn gebleven van een rommelmarkt. Het betrof in hoofdzaak kinderkleding en speelgoed
9 mei 2016 Vandaag hebben Meine, Jos, Jan P, Jetze en Arie het laatste voertuig, de CitroŽn, geladen voor het transport van 14 mei a.s. .
8 mei 2016 Mevr. Bets de Heer had weer een koffer vol mooie sjaals voor de mensen en mutsjes voor baby's. Zij heeft bijna elke week wel een paar dozen/zakken hulpgoederen wat ze zelf allemaal nakijkt en repareert, en keurig verpakt.
7 mei 2016 Vandaag hebben Jetze, Arie en Jan Benoist 18 dubbele kinderbedjes met matrassen, stoeltjes en een poppenkast opgehaald bij KinderGarden aan de Vondelstraat te Amsterdam. Klik voor meer tekst op het oranje/witte vlak hieronder.
2 mei 2016 Zijn Henk, Jetze en Arie verdergegaan met het laden van de Ford voor het transport van 14 mei aanstaande.
30 april 2016 Ontving de Stichting van mevr. Neeltje Blokdijk-Pilkes een aantal dozen vol kinderkleding en aanverwante artikelen.
20 april 2016 Geestelijk bezoek uit OekraÔne. Pastoor Vacyl met twee medegezellen. Voor een uitgebreide tekst klikt u op het blauwe vakje.
17 en 20 april 2016 zijn Arie en Jetze begonnen met het laden van de aanhanger voor het transport van 14 mei aanstaande. Woensdag 20 april is deze klus afgemaakt met de hulp van Jos Zomerdijk en Henk Boersma. Henk was toch even aanwezig in de Rijp omdat we om 10 uur redactieoverleg hadden voor de tweede nieuwsbrief die we op 12 mei via de mail gaan verzenden. Ook konden we van de gelegenheid gebruikmaken om de afscheid van Pastoor Vacyl in de avonduren te organiseren. Wij verwijzen u graag naar de komende nieuwsbrief, omdat daar de route en reisschema is opgenomen van het hulpgoederentransport van 14 mei t/m 24 mei 2016.
14 april 2016 Ontving de Stichting via mevr. Elly Stet van verzorgingshuis De Nieuwpoort in Alkmaar 5 Rollators en twee spiciale matrassen.
11 april 2016 De vrijwilligers Arie Leeuwrik, Meine Zijlstra, Jan Pilkes, Jos Zomerdijk, Henk Boersma en Jetze Valkema hebben vandaag 3 gigantische wandklimrekken van de wand gedemonteerd vanuit het "oude" gym-gebouw van de "oude" school de Baanbreker in Graft. Dit gym-gebouw wordt t.z.t gesloopt om plaats te maken voor een nieuw dorpshuis. De klimrekken zijn tijdelijk opgeslagen in ons pand in de Rijp om verder ge-demonteerd te worden en worden dan in onderdelen opgeslagen in een zeecontainer bij transportbedrijf de Boer in de Rijp.
6 april 2016 Paul Hofmann uit Krimpen aan de IJssel heeft veel incontinentiematerialen en verbandmiddelen gebracht in de Rijp. Paul Hofmann heeft in zijn regio Rotterdam een aantal contactpersonen die via hem deze goederen doneren voor projecten in Ukraine. Paul bedankt dat je deze keer aan ons hebt gedacht.
6 april 2016 De dames hebben alle kleding weer gesorteerd. Bedankt, Wietske, Ria, Riet en Trudy. Riet had een zelfgebakken cake van haar zus mee. Gelukkig kon Trudy nog snel extra bananendozen ophalen bij de PLUS markt in de Rijp, bedankt. Arie en Jetze hielpen met sorteren en controleren van ander materiaal.
6 april 2016 Door onze vrijwilligster Ria Bakker kwam vandaag met een aantal gebreide dekens en veel medisch materiaal binnen.
23 maart 2016 Wederom is door een aantal dames kleding gesorteerd. De vaste groep dames is deze keer aangevuld met Femke, dochter van Jan en Trudy Pilkes.
21 maart 2016 Door een praktijkopleider van de Zorgcirkel zijn overtollige medische goederen gebracht. Dit is de opdbrengst van 1 Zorginstelling, 6 zullen er nog volgen.
7 maart 2016 is er in de opslagruimte van de stichting aan De Volger 12a in de Rijp is weer hard gewerkt door de mannen. De koffiemachines kregen wij van gevangenis ZuyderBos en van div. mensen ook weer kleding ontvangen. De dames kunnen straks weer aan de gang met het sorteren van die kleding.
2 maart 2016 Veel bruikbare materialen met onze auto opgehaald in de Goorn. Via een contact met een nabestaande zijn we op de hoogte gebracht van een onlangs overleden bewoner. Vaak krijgen wij ook een vergoeding voor de brandstof.
22 februari 2016 De stichting heeft sinds kort een eigen technische dienst om alle apparatuur te repareren en te testen voor het op transport gaat.
 
18 februari 2016 Onze vaste inzamelaarster Bets de Heer heeft weer 3 dozen met door een paar kennissen en haarzelf gebreide mutsen en sjaals ingeleverd.
 
27 januari 2016 ontving de stichting via dhr. R. Dijkstra van de Brandweer regio Wognum een twintigtal gebruikte bluspakken.
 
27 januari 2016 in de opslagruimte van de stichting aan De Volger 12a in de Rijp is weer hard gewerkt door de dames met het sorteren van kleding, met hulp van een aantal mannen.
25 januari 2016 kwam tot onze verrassing mevr. M. Bogaard uit Hoorn naar ons pand in De Rijp om in hoofdzaak medische materialen af te geven.
 

Correspondentie adres:
Zuideinde 47, 1843 JL Grootschermer
M: +31(0)653 932107
Rekening Rabobank: NL07RABO0126264635
t.n.v. Stichting Caritas Ukraine Ė Holland
K.v.K. Amsterdam 34255964
Aangemerkt als ANBI bij de Belastingdienst

   
Terug naar Homepage

                      

  Het doel van onze stichting is om gelden te innen voor bijdragen en ondersteuning van de transportkosten naar Ukraine te blijven organiseren.